Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű tejfölös kerekrépaleves

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú kerekrépát bő vízben feltesszük a tűzre. Megsózzuk, hozzáadjuk a zöldpaprikát, és együtt fűzzük kb. 1 órát.
  2. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és a felhevített zsírban üvegesre pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával és elkeverjük. Azonnal felengedjük hideg vízzel, majd simára keverjük és a répához öntjük.
  3. A liszttel csomómentesre kevert tejfölt egy kevés vízzel hígítjuk, és óvatosan a leveshez adjuk. Kb. fél perc alatt összeforraljuk.
Kerekrépából (más néven tarlórépából) hazánkban csak Vasban és Zalában készítenek ételt. Itt frissen és savanyítottan is árulják a piacon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss