Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű tejfölös fánk

MME MME
1
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 3 dl tejföl
  • 8 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 70 dkg liszt
  • A sütéshez:
  • étolaj
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben egy kevés liszttel és cukorral elkeverjük. A tejfölt mély tálba tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, kevés sót, majd a lisztet, és beleöntjük az élesztős tejet. Jól összedolgozzuk, hogy a tészta sima legyen. Akkor dolgoztuk már jól össze, ha a tészta elválik a fakanáltól.
  2. Langyos helyre tesszük, kelesztjük körülbelül 30 percig.
  3. Hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd 10-15 percig ismét kelni hagyjuk.
  4. Nem túl forró olajba tesszük,az első oldalát fedő alatt, a másikat már fedő nélkül süthetjük. Porcukorral meghintjük és lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss