Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite

60 perc
egyszerű
átlagos
18 adag
Hozzávalók
  • A tetejére:
  • 80 dkg cseresznye
  • 2 ek porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl 20%-os tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg (rétes) liszt

Elkészítés

1.

A cseresznyét kimagozzuk. A porcukrot, a fahéjat, és a szegfűszeget összekeverjük, és beleforgatjuk a cseresznyét.

2.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a vaníliás cukorral és a sóval. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük.

3.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk a tésztamasszát, kirakjuk cseresznyével a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőtizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

ITT AZ ELLENÁLLHATATLAN CSERESZNYE! TUTI TIPPEK, MIRE HASZNÁLD >>> 

CSERESZNYÉS FINOMSÁGOK >>> 

9 BOMBAJÓ KEVERT SÜTI, HA CSAK EGY ÓRÁD VAN SÜTNI! >>>

 

Megjegyzés

Meggyel, egyéb gyümölcsökkel vegyesen is készíthető. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss