Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű tárkonyos lencseleves

5/5

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 1 db sárga répa
  • 1 db fehér répa
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 tk (morzsolt) tárkony
  • 1/2 kk őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 dkg zsír vagy olaj
  • 2 dl tejföl
  • tárkony
  • citromlé (ízlés szerint)
  • 1 marék apró szemű levestészta

Elkészítés

    1. A lencsét átválogatjuk. Előző este, de legalább 1 órával a főzés előtt beáztatjuk.
    2. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
    3. Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával együtt pár percig kevergetve pirítjuk, a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk benne. Egyet-kettőt keverünk rajta, őrölt paprikát szórunk rá, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Az áztatóvizet leszűrjük, a lencsét a leveshez öntjük, sózzuk, borsozzuk, babérral, valamint a leveskockával együtt puhulásig főzzük.
    4. A tejfölt kikeverjük kevés forró levessel, aztán ezt belekeverjük a levesbe. Száraz apró tésztát szórunk bele, tárkonnyal ízesítjük, pár percig lassan főzzük, végül rövid pihentetés után tálaljuk. Tálaláskor citrommal ízesíthetjük. 

    Tárkonyos leves húsgombóccal >>> 

    TÁRKONYOS HÚSGOMBÓCLEVES EGYSZERŰEN >>> 

    TÁRKONYOS BÁRÁNYRAGU LEVES >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin