Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Egyszerű szilvás gombóc

Hozzávalók

  • 20 szem szilva
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 5 ek porcukor
  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 mk zsír
  • 2 mk fahéj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. 
    2. A megtiszított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük, gyúródeszkára borítjuk és még melegen összetörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. Ezután megszórjuk liszt tel és hozzáütjük a tojást. Összegyúrjuk, és ha kell még liszt , szórunk hozzá egy keveset (csak annyit, hogy a tészta összeálljon). 
    4. Egy deszkát beliszt ezünk, a tésztát kettéválasztjuk. Először csak a felét nyújtjuk ki, mert így könnyebb vele bánni. Közben egy nagy fazékban felteszünk vizet forrni.
    5. A kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, rátesszük a szilvát és gombóccá formáljuk. A forró vízbe rakjuk, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük, hogy a szilva megfőjön benne.
    6. A zsemlemorzsát a zsíron világosbarnára pirítjuk, majd összekeverjük a fahéjjal és a porcukorral, végül a morzsába forgatjuk a megfőtt gombócokat. 


      Még több főzött tészta >>>
       

      Krumplis finomságok >>> 

      Magyar kaják >>> 

Megjegyzés

A gombóc tésztája akkor finom, ha nagy része krumpli, tehát könnyű, nem kemény, lisztes gumi.

kovacsagi58
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes