Az egyszerű szezámmagos zsemle tésztájához a túrót szűrőben jól lecsepegtetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet nagy tálban elvegyítjük a sütőporral, a sóval és 2 ek fehér szezámmaggal. Hozzáadjuk a villával kissé szétnyomkodott túrót, a tejet és az olajat, majd kézi mixer gyúrószárával gyorsan simára dolgozzuk.
A tésztát lisztezett felületen hengerré sodorjuk, és 16 egyforma részre vágjuk. Mindet kerekre gömbölyítjük, és sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük.
A tetejüket megkenjük a 2 ek tejjel elkevert tojássárgájával, majd megszórjuk 1-1 ek fehér és fekete szezámmaggal. Végül a zsemléket az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.