Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos fokhagymás tészta: villámgyors vacsora a hétköznapokra

Az ünnepek előtt hétköznap este a legjobb választás ez a fokhagymás tészta: gyors, szaftos és nagyon laktató!

A karácsonyt mindig túlpörgöm. Nem azért, mert kapkodnom kell, mert alapvetően nagyjából októbertől erre készülök, de valahogy mégis a végére kész idegroncs leszek. Nem a rosszabbik fajta, de azért izgulok. Szóval októberben már szépen elkezdem megvenni az ajándékokat, lassan kitalálom a menüt és az ehető ajándékokat. Aztán december elején írok egy ütemtervet, hogy mit, mikor kell csinálni, mikor sülnek a kekszek, mikor kell ajándékot csomagolni. És szépen haladok is vele, de valahogy az utolsó hétre mindig rámtör a pánik, hogy sehogy sem állok, és semmivel sem leszek kész.

Ilyenkor főzni se vagyok hajlandó, egyen mindenki hideget. Ezt a tésztát azonban bármikor megcsinálom, a kedvéért már a carbonáráról is leszoktam. Ajánlom mindenkinek, aki imádja az egyszerű és fantasztikus ételeket! :)


Hozzávalók (4 személyre):

1 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
500 ml húslevesalaplé
100 ml tej
2 ek vaj
250 g széles metélt

bors
reszelt parmezán
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítése:

1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymákat 1-2 percig. Öntsük fel az alaplével, továbbá a tejjel, majd adjuk hozzá a vajat, és olvasszuk meg azt.

2. Forgassuk a mártásba a metéltet, sózzuk, borsozzuk meg, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük 18-20 percig, vagy amíg a tészta megpuhul. Végül keverjünk hozzá egy kevés reszelt parmezánt. A finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A recept a Fanny konyha 2016/11. számában jelent meg!

EGY ELRONTHATATLAN ÉS VILLÁMGYORS FOGÁS: BAZSALIKOMOS CSIRKÉS TÉSZTA >>> 

2 EGYSZERŰ ALAPANYAGBÓL NAGYSZERŰ NYÁRI FOGÁS: KOLBÁSZOS, PARADICSOMOS TÉSZTA! >>> 

GYORS EBÉD FÁRADT ANYUKÁKNAK: PUPUSAS LEVELES TÉSZTÁBÓL >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss