Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű sült kacsa

120 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először tisztítsuk meg a kacsacombokat (használhatunk kacsamellet is, nálunk most comb volt), majd irdaljuk be a bőrét.
  2. Zsiradék használata nélkül először a bőrös oldalával lefelé süssük meg serpenyőben, majd fordítsuk meg, és így is süssük 2-3 percig, hogy színt kapjon.
  3. Tegyük a combokat tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, és az összenyomott fokhagymát is tegyük rá. Locsoljuk le a serpenyőben maradt zsiradékkal és fedjük le alufóliával.
  4. Itt nyugodtan tehetünk mellé akár narancsot, vagy almát is, hogy pikánsabb legyen az íze. Ebben az esetben a narancs levével is meglocsolhatjuk kicsit a húsokat. Előmelegített (180 fok) sütőben, nagyjából másfél óráig süssük a kacsát, majd vegyük le a fóliát és még tíz percig pirítsuk így is.

 

Megjegyzés

Imádjuk a kacsát, főleg a kacsamellet, de most éppen comb volt itthon. Ez egy könnyű alaprecept, amit pikánsabbá tehetünk akár naranccsal is! - Blondefox

Ezek is érdekelhetnek

Friss