Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű spenótos tészta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A spenótos tészta elkészítéséhez forró vízben kifőzzük tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint.
  2. Közben a baconcsíkokat apróra vágjuk, megpirítjuk. A megfőtt és lecsepegtett tésztához keverjük.
  3. A fagyasztott spenótot nagyjából 2 dl vízben feltesszük olvadni, főni. Amint kiolvadt, teszünk hozzá kb. 2 teáskanál sót, pici borsot, 4-5 gerezd fokhagymát lereszelve vagy fokhagyma présen áttörve. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd azonnal le is vesszük a tűzről.
  4. Kivajazott jénai, vagy bármilyen más tűzűlló edénybe tesszük a baconnel elkevert tésztát, ráöntjük a spenótmártást
  5. Kicsit átmozgatjuk, hogy elkeveredjen, végül pedig ráreszeljük a sajtot. 180-200 fokra előmelegített sütőben körülbeül 20-25 percig szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Meg lehet bolondítani egy kis krémfehérsajttal, fetával vagy mozzarellával, de nálam a pikk-pakk vacsik egyike úgy, ahogy leírtam. - mameha

Ezek is érdekelhetnek

Friss