Egyszerű spenótos tészta

default user icon
9 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fagyasztott paraj
  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • fokhagyma
  • 10-15 dkg bacon
  • 10-15 dkg trappista sajt
  • 30 dkg hoszzú metélt (vagy spagetti tészta, egyéb)

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát kifőzzük *al dente* - kicsit keményebbre, mint ahogy fogyasztanánk.

    A baconcsíkokat apróra vágjuk és megpirítjuk, a fagyasztott parajt kb. 2 dl vízben feltesszük olvadni, főni. Ha felolvadt teljesen, teszünk hozzá kb. 2 teáskanál sót, pici borsot, 4-5 gerezd fokhagymát belereszelve, majd jöhet hozzá a tej és a tejszín. Ha felforrt, egy kivajazott jénaiba tesszük a baconnel elkevert tésztát, ráöntjük a spenótot, kicsit átmozgatjuk, hogy elkeveredjen, majd ráreszeljük a sajtot. Kb. 20-25 perc alatt megsül a sütőben 180-200 fokon.

Megjegyzés

Meg lehet bolondítani egy kis krémfehérsajttal, fetával vagy mozzarellával, de nálam a pikk-pakk vacsik egyike úgy, ahogy leírtam.

nagy ágnes lilián
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagy-Bertóti Krisztina 2 évvel ezelőtt
Füstölt szalonnát pirítottam alá, a tetejére pedig füstölt sajtot reszeltem.....huhhh...szavakkal nem lehet leírni, mennyire finom lett!!!
Litresitsné Baffy Zsanett 2 évvel ezelőtt
Friss spenótból mennyi kell és úgy víz mennyi legyen hozzá?
horváth éva 2 évvel ezelőtt
Állandó fogás nálunk! Finom és mutatós. Köszönöm
Fogas Károly 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom,nagy sikert arat!!
Boga Vanda 5 évvel ezelőtt
Nagyon éhes voltam, ezért nem sütöttem meg, hogy gyorsabban megehessem! Egyszerű és mégsem az az uncsi spenót.
Páti Hajnalka 5 évvel ezelőtt
Pár hete kipróbáltam a receptet, aznap ebédre is és vacsorára is más vendégeim voltak, így dupla adagot készítettem. Kivétel nélkül mindenkinél nagy sikert aratott. Annyit változtattam rajta, hogy penne tésztával készítettem. Isteni volt, ahogy a krémes szósz belefolyt a tészta belsejébe, és úgy sült össze. Holnap is ezt készítem. Köszönöm a receptet!
nagy ágnes lilián 5 évvel ezelőtt
Érdemes! Összeérnek benne az ízek, szeletelhető, guszta kockákat tehetünk a tányérokra és szépen megpirul a tetején a sajt! :) Bár, már úgy is próbáltam, hogy kihagytam a tészta főzését. Úgy arra kell figyelni, hogy a spenótos szósz több legyen, annyi, hogy a tésztát jól ellepje, s egy kicsit több időt adjunk neki, így biztos, hogy átpuhul a tészta teljesen. A másik, hogy a sajtot lehet a tetejére szórni, vagy lehet belekeverni a spenótos mártásba. Mindegyik verzió nagyon finom!
Rommie 5 évvel ezelőtt
Ezt mindenképp kipróbálom, nagyon finom lehet. De muszáj még sütni is?
Francsicsné Balasa Gabriella 5 évvel ezelőtt
Hát lehet(ne) ezt nem szeretni? Gyönyörűséges, egyszerű, gyors,mentve,köszönöm. Üdv.: Bica

Hasonló Receptek