Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű spárgakrémleves

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágjuk, félretesszük. A szárát spárgatisztítóval megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A vajat felhevítjük, üvegesre dinszteljük benne az aprított  vöröshagymát, beletesszük a spárga szárát és a krumplit, felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, sózzuk, puhára főzzük. A levest a zöldségekkel turmixgépben krémesre aprítjuk.
  3. Újraforraljuk, felengedjük annyi vízzel, amilyen sűrűségű levest szeretnék, beledobjuka spárgák félretett gyenge fejrészét, kb. 5 percig főzzük, hogy kicsit roppanós maradjon. Közben ízesítjük ételízesítővel, borssal, pici cukorral, citromlével, majd tálaljuk.

FODROS KEL KRÉMLEVES

FŰSZERES RÉPAKRÉMLEVES RÉPATÓCSNIVA

FŰSZERES SÜLT PARADICSOMLEVES, SAJTOS-ÚJHAGYMÁS SÜLT BURGONYÁVAL 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss