Egyszerű spárgakrémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb 1,2 literhez:
  • 50 dkg spárga (zöld vagy fehér)
  • 1 közepes krumpli - kockázva
  • 1 kis vöröshagyma - finomra vágva
  • 4 dkg vaj
  • kevés ételízesítő
  • őrölt fehérbors
  • cukor
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom.

    A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem benne a vöröshagymát, beleteszem a spárga szárát és a krumplit, felengedem annyi vízzel amennyi ellepi, sózom, puhára főzöm. A levest a zöldségekkel turmixgépben krémesre aprítom.

    Újraforralom, felengedem annyi vízzel, amilyen sűrűségű levest szeretnék, beledobom a spárgák félretett gyenge fejrészét, kb. 5 percig főzöm, hogy kicsit roppanós maradjon. Közben ízesítem a kedvenc ételízesítőmmel, borssal, pici cukorral, citromlével, majd tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Téglásy Nóri 3 évvel ezelőtt
Én is megcsináltam, nagyon finom lett! Csak fél adagot, mert kicsi üveges spárgát vettem, de legközelebb kettőt veszek, hogy egész adagot főzhessek :) :)

Hasonló Receptek