Az egyszerű sóskafőzelék elkészítéséhez a sóskát kiolvasztjuk, majd egy szűrőn átszűrjük.
Egy lábasban, közepes lángon felmelegítjük a zsiradékot, majd rászórjuk a lisztet, és rántást készítünk. Amikor a rántásunk egy árnyalattal sötétebb lesz, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a sóskapürét, és alaposan összekeverjük. A tűzhelyre visszatéve kettőt-hármat keverünk rajta, majd felöntjük 4,5 dl forró vízzel.
Folyamatos keverés mellett beletesszük a cukrot és a citromlevet - kóstolás után, ha nem érezzük elég savanyúnak vagy édesnek, utánaízestünk - összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Apróra kockázott sült krumplival és tükörtojással kínáljuk.
NÉZZÉTEK MEG, HOGYAN KÉSZÜL A EGYSZERŰ SÓSKA főzelék VIDEÓN!