Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű sóska főzelék

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag fagyasztott sóska (450 gramm)
  • 3 ek olaj vagy zsír
  • 2 ek liszt
  • 4,5 dl víz
  • 1 ek cukor
  • 2 tk citromlé

Elkészítés

    1. A sóskát kiolvasztjuk, egy szűrőn átszűrjük.
    2. Egy lábasban, közepes lángon felmelegítjük a zsiradékot, majd hozzáadjuk a lisztet, és rántást készítünk. Amikor a rántásunk egy árnyalattal sötétebb lesz, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a sóskapürét, és jól összekeverjük. A tűzhelyre visszatéve kettőt-hármat keverünk rajta, majd felöntjük forró vízzel.
    3. Folyamatos keverés mellett beletesszük a cukrot, és a citromlevet - kóstolás után, ha nem érezzük elég savanyúnak ccagy édesnek, utánaízestünk - összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
    4. Apróra kockázott sült krumplival és tükörtojással  kínáljuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin