Egyszerű savanyú krumplileves

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 2-3 babérlevél
  • őrölt bors
  • 1 pohár tejföl
  • 2-3 evőkanál liszt
  • ízlés szerint ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit kockára vágva sós vízben a babérlevéllel és 1 mokkáskanál őrölt borssal megfőzöm. Mikor már a krumpli annyira puha, hogy szinte szétesik, a tejfölt a liszttel jól elkeverem (teszek még hozzá vizet is, hogy híg maradjon), és behabarom vele a levest. Összeforralom, kenyérrel tálalom.

Megjegyzés

Ha úgy kívánja a család, főzök bele felkarikázott virslit vagy lecsókolbászt, krinolint is, és pirított kenyérkockákat adok mellé.

Vaszily Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lakatosné Harmat Mária 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom lesz, ha az ecet hozzaadasa utan beleutsz annyi tojast ahany fore fozol. Nem kell tul kemenyre fozni, kisse remegos legyen a kozepe. Nem fogod megbanni!

Hasonló Receptek

Magazin