Keress receptre vagy hozzávalóra

Egyszerű sajtos-túrós pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg sajt (+ a szóráshoz)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 15 dkg finomliszt (+ a szóráshoz)
  • 8,5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A sajtot, a túrót, a lisztet, a vajat és a sót egy magas falú tálban összekeverjük és összegyúrjuk. Ezután lisztezett felületen kb. 2 cm-esre kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Mindegyik tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk sajttal.
    2. 175 fokon - légkeveréssel - kb. 30 percig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje. 

Megjegyzés

Ez nem klasszikus pogácsa állagú, kicsit szaftosabb fajta, nem száraz, és nem puffad a kétszeresére, csak max. 3 cm magasra.

Brigitta1957
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin