Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű sajtos ropogós

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 28 dkg tejföl
  • 30 dkg vaj
  • 2 tk só
  • 1 db tojás
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a tejfölt, a vajat és a sót, majd az így kapott tésztaalapot a hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára.
    2. Ezután a tésztát több részre osztjuk. Az egyik részt kinyújtunk vékonyra, feltekerjük sodrófára és behelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
    3. Megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajtot, majd egy pizzavágóval felszeleteljük. Végül 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Miután kicsit kihűlt, könnyedén szét tudjuk szedni őket!

    GYORSAN KÖNNYŰT: VENDÉGVÁRÓ SAJTOS ROPOGÓS POFONEGYSZERŰEN >>> 

    ROPOGÓS GOFRI >>> 

    MOGYORÓS-MANDULÁS ROPOGÓS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin