Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű sajtos roló

30 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az sajtos roló tésztájához alufólia papírhengerét 3 darabba vágjuk, bevonjuk alufóliával, és bekenjük olajjal. A leveles tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk, és a rolóra tekerjük úgy, hogy kicsit fedje egymást minden sor.
  2. A tésztatekercseket megkenjük a felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a hengerekről, és tálcára tesszük.
  3. A tejet elkeverjük a tojássárgájával, a liszttel és a sóval. Felfőzzük, majd kihűtjük, és a vajjal és a sajtokkal krémesre keverjük.
  4. Csillagcsöves habzsákba töltjük, majd a rolókat mindkét oldalról betöltötjük. A végekre is nyomunk a krémből, majd reszelt sajtba mártjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss