A húst apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. A tejfölt, a tojásokkal, a liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, és 10 dkg reszelt sajttal elverjük.
A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös masszához . Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a lelógó szalonnát. A tetejére, hosszában is teszünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Egy sütőpapíros tepsire helyezve sütjük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
Amikor megsült kifordítjuk a formából, megszórjuk reszelt sajttal, és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta. Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.