Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű sajtos csiga

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát mindig a sütés előtti nap kell összeállítani: a margarin felét elmorzsoljuk a liszttel, 1 mokkáskanál sóval, a sütőporral, majd a tejjel tésztát gyúrunk belőle.

A margarin másik felét a sajttal, 1 mokkáskanál sóval és a pirospaprikával sima krémmé keverjük.

A tésztát 3 felé osztjuk, és lisztezett gyúrólapon egyenként vékony, hosszúkás téglalapalakúra nyújtjuk. A krémmel egyenletesen megkenjük.

Egyenként szorosan feltekerjük, és külön-külön alufóliába csomagolva másnapig hűtőben pihentetjük.

Sütés előtt éles késsel 3 mm vastagon fölszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss