Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű sajtfelfújt

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A  sajtot finomra reszeljük és négy 1,5 dl-es felfújtformát ecset segítségével alaposan kikenünk olvasztott vajjal.
  2. A vajat  felolvasztjuk egy edényben. Fakanállal belekeverjük a lisztet, és kb. 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet, és habverővel simára keverjük. Sóval, csiliporral vagy Cayenne-borssal és szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük, majd levesszük a tűzről.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat egyenként a masszába dolgozzuk. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot.
  4. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval együtt félkeményre felverjük és a lágy habot óvatosan a sajtos keverékbe forgatjuk, hogy ne törjön össze. A masszát a kikent formákba töltjük, és a 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt. Azonnal tálaljuk.

Sajtfelfújt receptek >>>  

MÉG TÖBB ISTENI SAJTOS RECEPT >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss