Keress receptre vagy hozzávalóra

Egyszerű sajtfelfújt

Hozzávalók

  • 15 dkg ementáli sajt
  • 4 dkg vaj +1 ek olvasztva a formákhoz
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • csilipor vagy Cayenne-bors
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

    1. A  sajtot finomra reszeljük és négy 1,5 dl-es felfújtformát ecset segítségével alaposan kikenünk olvasztott vajjal.
    2. A 4 dkg vajat is felolvasztjuk egy edényben. Fakanállal belekeverjük a lisztet, és kb. 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet, és habverővel simára keverjük. Sóval, csiliporral vagy Cayenne-borssal és szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük, majd levesszük a tűzről.
    3. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat egyenként a masszába dolgozzuk. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot.
    4. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval együtt félkeményre felverjük és a lágy habot óvatosan a sajtos keverékbe forgatjuk, hogy ne törjön össze. A masszát a kikent formákba töltjük, és a 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt. Azonnal tálaljuk.

    Sajtfelfújt receptek >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin