Egyszerű répatorta

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 egész tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre étolaj
  • 1,5 bögre cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 10-15 dkg dió, mandula vagy mogyoró összetörve
  • 10 dkg mazsola
  • 50 dkg reszelt sárgarépa

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport összekeverjük. A tojásokat, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot is jól összekeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egybekeverjük. A masszába belekeverjük a diót, a mazsolát és a reszelt répát. Az egészet kivajazott, morzsával kiszórt tortaformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik a tészta.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Demeter Szilvia 4 évvel ezelőtt
Ez a recept nagyon tuti,nálunk hatalmas sikere van.Mindenki kellemesen csalódott amikor megkóstolta.Most sütöm meg egy hónap alatt harmadszorra,nem él sokáig,szeleteléstől számított 10 perc és üres a tál!!!
Emoke Hartyani 5 évvel ezelőtt
Ezt a receptet én már évek óta sütöm - már legalább 20x taroltam vele a ámuló, még mindíg a \"répatorta van?\" című viccen kacarászó vendégeknél. Zseniális, elronthatatlan (az enyém gyönyörű torta formájú szokott lenni). Lehet rá tenni mascarpone sajtot (+cukor és pici citrom) vagy csak egyszerű sok porcukor+kevés víz+pici citromlé bevonatot. Sárgabarack lekvárral szoktam tölteni. Ja - és ha előző nap sütöd, csak a javára válik, akkor lesz igazán harapnivaló. Gyerekeknek (az egész picurkáknak is) tökéletes mert egészséges (50% répa) és kevesebb cukor is elég mint ami a receptben van. Csak azt nem értem hogy az én receptem amit évekkel ezlőtt nyomtattam ki szó szerint ugyanez, de elvileg Becker Viki küldte és kb 8 hozzászólása volt.
Tóth Anita 5 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, tényleg egyszerű. Nagyon finom volt, sikert aratott! :) A mazsolát kihagytam, anélkül is tökéletes!

Hasonló Receptek

Magazin