Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű rebarbarás muffin

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zsenge rebarbarát a szárak végének eltávolítása után hámozás nélkül kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Papírformákkal kibéleljük egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Konyhai robotgéppel a vajat és a cukrokat habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és simára keverjük. Végül fakanállal beleforgatjuk a rebarbarát.
  3. A masszát az előkészített muffintepsibe töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük 25-50 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Az idősebb rebarbaraszárakat hámozd meg. Ne ijedj meg a lágy tésztamasszától, mert a sütést követő hűtés során kellőképpen megszilárdul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss