Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű rakott palacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1,5 liter tej
  • 1 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 tk só
  • Töltelék:
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek porcukor
  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • Te tejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl étolaj
  • dekorcukor (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral.
  2. A palacsintákat egymásra rétegezzük, felváltva kenjük meg dióval és lekvárral. Az utolsó réteg dió legyen, így könnyebb lesz szeletelni.
  3. A kész rakottpalacsintát 8 cikkelyre vágjuk, majd lefedjük egy palacsintával. Az étcsokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd a palacsinta tetejére simítjuk. Pár perc után mielőtt a csoki teljesen megszilárdulna felvágjuk a cikkelyekre. Tetszés szerint díszítjük.

KALOCSAI RÉTES PALACSINTÁVAL TÖLTVE >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek