Egyszerű pizzatészta

default user icon
41 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta

Elkészítés

    A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk.

    Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát beletesszük, tetszés szerint teszünk rá feltétet (paradicsom szósz, sonka, szalámi, sajt).

    Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Megjegyzés

Az élesztőt NEM kell tejben felfuttatni! Ha sütés előtt fél vagy egy órát pihentetjük a tésztát, még finomabb lesz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó Katalin 3 héttel ezelőtt
Sosem volt szerencsém a pizzatésztéval. De ezt a receptet már 2x is kipróbáltam NAGYON JÓ!! Nem kemény a tészta kellemes állaga van isteni! Mindient a leírtak alapján csináltam és jó is lett!
gabriiella96 9 hónappal ezelőtt
Ez a recept minősíthetetlen! Nem is értem, hogy az embereknek erre van gusztusuk és igényük? Ez nektek jó? Hát össze-vissza morzsolódik és málik szét a tészta, pedig minőségi alapanyagokból készítettem el, gondosan odafigyelve a részletekre! Édes-kevés ennyi só hozzá és csupa élesztő íze is van még a tésztának a pocsék állaga mellett! Én senkinek nem ajánlom... Ja... és ez 15 perc elkészítési időt vesz igénybe? Hát sütéssel és minden egyéb előkészülettel együtt majdnem 2 órám rá ment!
Nóra Petrusz 2 évvel ezelőtt
Nem szokásom kommentelni a recepteket, de ezt muszáj: életemben nem ettem ilyen jó pizza-tésztát! Még annak ellenére sem, hogy először kifelejtettem belőle az olajat, és félretettem pihenni kicsit, és csak utána pótoltam... De így is isteni lett! Köszönöm szépen :)
Királyné Noémi 2 évvel ezelőtt
Mindenféle táplálékallergiám miatt másképp kell csinálnom minden ételt. Ez a recept gluténmentes lisztből is egész jó lett. Főleg, hogy az első pizza próbálkozásom.
p.edi 2 évvel ezelőtt
Én is hagytam pihenni, jobb szeretem, ha egy kicsit megkel. Viszont volt már, hogy jól sikerült, volt, hogy kevésbé. Azt vettem észre, nem mindegy, milyen lisztet használok. Talán egy kevés rétesliszt lazítaná, legutóbb kicsit kemény lett
Kovács Ádám 3 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Jól sikerült! :) Egy fél órát hagytam pihentetni, így egy kicsit megkelt a tészta. (Villanytűzhellyel csináltam azzal is annyi idő és ugyan olyan finom!)
Pusztai Erika 3 évvel ezelőtt
Villanysütővel csinálta valaki? Azzal is annyi idő?előre is köszönöm a választ
Illésné Sz. Dóra 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom,köszönöm. Egy kis fűszert(oregánó, fokhagyma só) is kevertem a tésztába. Egy adag majdnem kevés lett ebédre a családnak.
Fekete Andrea 4 évvel ezelőtt
Megprobáltam fini lett kicsit hagytam keleszteni és olyan finomra sikerült hogy 3 fiamnak kevés is volt.
Házi Márta 4 évvel ezelőtt
Valóban gyors és egyszerű, de nekem eléggé kemény, száraz lett a tésztája. Talán mégsem árt neki némi kelesztés...?

Hasonló Receptek

Magazin