Egyszerű piskótatészta

default user icon
8 4.8/5

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 8 ek kristálycukor
  • 8 ek liszt + a tepsihez
  • 1/2 tasak sütőpor
  • vaj vagy margarin a tepsihez

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval felverjük kemény habbá.
    2. A felvert fehérjékbe belekeverjük a kristálycukrot, és továbbverjük vele. Belekeverjük a tojássárgájákat, és megint továbbverjük. Legvégül kanalanként beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.
    3. Kimargarinozott és kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és berakjuk az előmelegített sütőbe. (Villanytűzhelynél ez 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni.) Akkor van kész, ha a beleszúrt hústűre vagy fogpiszkálóra semmi nem ragad rá.

Megjegyzés

A hagyományos piskóta készítése pont fordítva, a tojássárgája kikeverésével kezdődik. De ez a fajta megoldás sokkal egyszerűbb.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kuppisné Farkas Eszter 5 évvel ezelőtt
Hamar kellett valami egyszerű és gyors piskóta.Ha kész és a család \"letesztelte\" megírom,milyen lett.
Bíró Krisztina 5 évvel ezelőtt
Megcsináltam, szép lett. Kevertem hozzá kakaóport, mert Sacher tortát készítek. Kíváncsi vagyok, mit szól hozzá az ünnepelt. :) Köszönöm a receptet!
Plangar Marianna 5 évvel ezelőtt
Es hova lett a sutopor?? Amugy kiprobaltam (sutopor nelkul) es kivalo lett!! Hihetetlenul homogen lett a teszta es tenyleg egyszeru!! Eddig mindig az volt a problema, hogy vagy leegett,vagy nyers volt a belseje, de ez szenzaciosra sikerult! Koszonom a jotanacsokat
Csordás Mariann 7 évvel ezelőtt
Életem első piskótája! Köszi a receptet! Én gázsütőben sütöttem meg, 20 percig 180 fokon,majd 10 perc 200 fokon. Utána 15 percet hagytam a sütőben pihenni. a végénkapott egy gesztenyekrémet a tetejére és nagyon jó lett!
Zsuzsa 7 évvel ezelőtt
Köszönöm ezt az igazán remek receptet! Tiramisu-alaphoz használtam, vékony szeletenként, babapiskóta helyett. Nem esett össze, szép állaga lett: mától mindig ezt fogom használni! Miután készen lett, még kb. 10 percig hagytam a meleg sütőben.
Romhányi Gabriella 9 évvel ezelőtt
Talán ha egy picit a sütőben hagyod, mondjuk egy negyed órát, vagy többet, akkor nem lesz olyan lapos. Azt hiszem, hogy ez nekem bevált! Csak nem bírok várni! :)
mészáros tünde 9 évvel ezelőtt
tényleg könnyű volt, meg finom is lett, de arra nem tudtok valami tutit, hogy a sütőből kivéve ne lottyadjon össze? én kerek tortaformában csináltam, gyönyörű volt, mikor megsült, kihűlve botrányos. jaj.
Simonné Barta Ildikó 9 évvel ezelőtt
Én is így tanultam a piskótát az anyukámtól,sütöttem már jó néhányat és tényleg nem lehet elrontani!!!

Hasonló Receptek

Magazin