A piskótatekercshez első lépésként a tojások sárgáját és fehérjét kettéválasztjuk.
A sárgáját habverővel elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzászitáljuk a cukorral és a vízzel elkevert tojáshoz és egy spatulával, vagy fakanállal csomómentesre keverjük.
A tojás fehérjét és egy csipet sót jó kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tészta többi részéhez.
Egy 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát, szépen elsimítjuk.
A piskótát 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A piskótát lehúzzuk a sütőpapírról és egy nedves konyharuhával még melegen feltekerjük.
Ha kihűlt a piskóta kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, és ismét feltekerjük.