Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű őszibarackos túrótorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál tejföl
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 40 dkg őszibarack konzerv vagy friss őszibarack

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Előveszek egy 33 x 35 cm-es közepes méretű tepsit és kivajazom.

A tésztához egy nagyobb tálba teszem a puha margarint, a tojásokat, a cukrot és a fahéjat, ezt géppel jól kikeverem, majd hozzáadom a tejfölt, a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a sót. Ezzel is átkeverem, de már a kezemmel, majd az egészet belenyomkodom a tepsibe, és 15 perc alatt elősütöm.

Ez idő alatt elkészítem a túrós krémet. Egy edényben összekeverem a hozzávalókat, és amíg sül a tészta, félreteszem. A barackokat feldarabolom.

Ha elősütöttem a tésztát, rákanalazom a túrós tölteléket, kirakom a barackkal, majd visszatolom a sütőbe és megsütöm. Kihűlés után szeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss