Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű őszibarackos süti

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Kivajazunk egy kapcsos sütőformát. A leforrázott őszibarackot hideg víz alá tartjuk, majd lehúzzuk a héját és kiszedjük a magját. (A befőttet lecsepegtetjük.)
  3. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a tojásokat és a tejszínt. Végül beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és a masszát a süteményformába simítjuk.
  4. Az őszibarackot vékony szeletekre vágjuk, és körkörösen finoman a tésztába nyomkodjuk.
  5. A süteményt a forró sütőben aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt. Rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek