Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Omlós linzer baracklekvárral

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db főtt tojássárgája
  • 17 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • baracklekvár

Elkészítés

    1. A megfőtt tojások sárgáit villával összetörjük és hozzákeverjük a porcukrot. A lisztet egy tálba vagy egy gyúrótáblára szórjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, késsel elkezdjük összedolgozni, a vajat még jobban daraboljuk, kezünkkel összemorzsoljuk. Hozzáöntjük a sütőport és elkeverjük azt is.
    2. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a porcukorral elkevert tojássárgáját és hozzáadunk még egy egész tojást, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha összegyúrtuk a tésztát belecsomagoljuk folpakba és 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
    3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk a formákat, majd tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 percig sütjük. A megsült linzereket sárgabaracklekvárral összeragasztjuk.

    ÍGy készítheted el Szekeres Adrien omlós linzerét! >>> 

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

    A TÖKÉLETES LINZER (ALAPRECEPT) >>> 

Megjegyzés

Szekeres Adrien receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek