Egyszerű olasz tészta

default user icon
7 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • penne
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fekete olivabogyó
  • 1 evőkanál tejföl
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk. Ráöntjük a paradicsomot, sózzuk, majd belenyomjuk a fokhagymát. Tíz-tizenöt perc főzés után hozzáadjuk a felaprított olivabogyót, pár percig főzzük, végül hozzáadjuk a tejfölt és jól elkeverjük. A szószt a tésztára öntjük, jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Chef Bob 8 évvel ezelőtt
Egy kicsit módosítottam a receptet, érdemes úgy is kipróbálni, hogy nem egy fej hagymára, hanem felkockázott és olívaolajon megpirított cukkinire tesszük a paradicsomot, a tejfölt pedig elhagyjuk belőle, helyette pár csepp balzsamecet megy bele. Markánsabb, de talán tisztább ízvilágú lesz így.
Bombicz Judit 11 évvel ezelőtt
Ma ez a mártás volt ebédre, csak nem penne tésztával, hanem spagettival, olajbogyó nélkül (az nálunk nem jön be). Szerintem nagyon finom. Elfogyott mind!
imecs éva 11 évvel ezelőtt
Penne= tollhegytészta, van olasz és magyar változata is. A lényeg, hogy a kb. öt cm-es tészta két vége rézsüsen van levágva. A magyar változata az Arnold tésztacsaládban van, 25 dkg-os kiszerelésben. Az olasz barilla a nyomába se jöhet.
Edina 12 évvel ezelőtt
A penne egy tésztaféle.
maris 12 évvel ezelőtt
meg valami!ha novenyi tejszint hasznaltok tejfol helyett,szinten finom es kevesebb a zsirtartalma
maris 12 évvel ezelőtt
meg valami!ha novenyi tejszint hasznaltok tejfol helyett,szinten finom es kevesebb a zsirtartalma
maris 12 évvel ezelőtt
valaki meg tudna mondani mi az a penne? elore is koszi Maris

Hasonló Receptek