Elkészítés: A tészta hozzávalóit (liszt+cukor+vaj+víz) összegyúrjuk, majd golyót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Fél óra múlva kivesszük a hűtőből, és kör alakúra nyújtjuk, majd beletesszük egy kör alakú sütőformába. Villával megszurkáljuk, majd ismét a hűtőbe tesszük fél órára. Közben megmossuk, és hasábokra vágjuk az almákat és a barackokat. (nem hámozzuk meg egyiket sem!)
Kivesszük a tésztát a hűtőből és megpakoljuk a gyümölcsgerezdekkel: egy barack, egy alma, egy barack, egy alma. Az egészet megszórjuk áfonyával és/vagy málnával (vagy mindkettővel). Elkészítjük a morzsát: a lisztet, a vajat és a cukrot összemorzsoljuk az apróra vágott dióval, megszórjuk fahéjjal, majd az egésszel beborítjuk a süteményt. Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon 20 perc alatt barnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre