Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elfoglalt anyukáknak: pofonegyszerű mexikói vacsora 45 perc alatt

Ezzel az egyszerű ötlettel bármelyik esti főzést leegyszerűsítheted. Íme egy gyors és nagyon laktató mexikói vacsora.

Nagyon szeretem azokat az ételeket, amik egyrészt nagyon laktatók, másrészt gyorsan elkészülnek, és nem kell másfél órát a tűzhely mellett állni. Ez pont az az étel, amivel hamar végez az ember, ellenben olyan bőséges vacsorája lesz, hogy jobb, ha már eleve csak fél adagot eszik, mert utána biztos a kajakóma. :)



Hozzávalók (4 személyre):

500 g darált pulykahús
3 ek olívaolaj
csilisbab-fűszerkeverék
400 g vörösbabkonzerv
2-3 ek paradicsompüré
4 db tortillalap
100 g tejföl
100 g reszelt sajt
1-2 szál zöldhagyma

1. A darált húst kevergetve pirítsuk fehéredésig a felforrósított olívaolajon. Adjunk hozzá a fűszerkeveréket a leszűrt babbal, egy kevés vízzel, valamint a paradicsompürével együtt, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük a ragut 30 percig.

2. A tortillalapokat vágjuk fel csíkokra, majd forgassuk azokat a raguba, és főzzük puhára. A tejföllel meglocsolva, továbbá a reszelt sajttal és a megtisztított, felkarikázott zöldhagymával megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11. számában jelent meg!

GYORS EBÉD FÁRADT ANYUKÁKNAK: PUPUSAS LEVELES TÉSZTÁBÓL >>> 
MI LEGYEN A VACSORA? SZUPERGYORS ÉS LAKTATÓ KRUMPLILEVES SONKÁVAL >>> 
EGY ELRONTHATATLAN ÉS VILLÁMGYORS FOGÁS: BAZSALIKOMOS CSIRKÉS TÉSZTA >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss