Nagyon szeretem azokat az ételeket, amik egyrészt nagyon laktatók, másrészt gyorsan elkészülnek, és nem kell másfél órát a tűzhely mellett állni. Ez pont az az étel, amivel hamar végez az ember, ellenben olyan bőséges vacsorája lesz, hogy jobb, ha már eleve csak fél adagot eszik, mert utána biztos a kajakóma. :)
Hozzávalók (4 személyre):
500 g darált pulykahús
3 ek olívaolaj
csilisbab-fűszerkeverék
400 g vörösbabkonzerv
2-3 ek paradicsompüré
4 db tortillalap
100 g tejföl
100 g reszelt sajt
1-2 szál zöldhagyma
1. A darált húst kevergetve pirítsuk fehéredésig a felforrósított olívaolajon. Adjunk hozzá a fűszerkeveréket a leszűrt babbal, egy kevés vízzel, valamint a paradicsompürével együtt, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük a ragut 30 percig.
2. A tortillalapokat vágjuk fel csíkokra, majd forgassuk azokat a raguba, és főzzük puhára. A tejföllel meglocsolva, továbbá a reszelt sajttal és a megtisztított, felkarikázott zöldhagymával megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11. számában jelent meg!
GYORS EBÉD FÁRADT ANYUKÁKNAK: PUPUSAS LEVELES TÉSZTÁBÓL >>>
MI LEGYEN A VACSORA? SZUPERGYORS ÉS LAKTATÓ KRUMPLILEVES SONKÁVAL >>>
EGY ELRONTHATATLAN ÉS VILLÁMGYORS FOGÁS: BAZSALIKOMOS CSIRKÉS TÉSZTA >>>