Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű meggyes krémes szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 ek kakaópor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 4 db tojás
  • 3,75 dl tej
  • 3,75 dl olvasztott vaj
  • A krémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 0,2 dl rumaroma
  • süteményszél aprítva
  • A díszítéshez:
  • meggyszemek
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés

    1. A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük.
    2. Egy elektromos habverővel az egész tojásokat és a cukrot jó habosra verjük (ameddig teljesen kihabosodik, ez kb. 10 perc), majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a mézet (nem melegen), végül a kakaóporral, szódabikarbónával összekevert lisztet.
    3. A tepsit (23x39 cm) szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a masszát.
    4. A krém készítésekor a sütemény széleit körbevágjuk, kockákra daraboljuk, aprítógépbe téve szétzúzzuk. A meggyet lecsepegtetjük, díszítéshez félreteszünk belőle néhány egész szemet. A többit összeturmixoljuk, vagy apróra vágjuk.
    5. A pudingport a porcukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félretesszük. A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet, a rumaromát és az aprított sütemény széleit.
    6. A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal, és bevonjuk az 1/3 rész vaníliás krémmel. A felolvasztott csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét. Egy meggyszemet a közepére teszünk. Nagyon finom süti. Jó étvágyat hozzá! 

    11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>>

    11 MEGGYES SÜTI, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK! >>>

     

Megjegyzés

Egyik hétvégi sütink: üde, nagyon finom, meggyes krémmel töltött sütemény.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin