Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű málnás tiramisu

default user icon

Hozzávalók

  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor + 4 evőkanál
  • 2 dl édes fehérbor
  • 45 dkg szoba-hőmérsékletű mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 30 dkg friss málna
  • 3,5 dl presszókávé
  • 2 kk vaníliakivonat
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 db nagyobb kocka tejcsokoládé

Elkészítés

    1. Egy fazékban kevés vizet forralunk, majd a tüzet kis lángra vesszük. Keresünk egy akkora fémtálat, amely a fazék tetejére illesztve nem merül el teljesen a vízfürdőben.
    2. A tálban a tojássárgájákat kifehéredésig habarjuk az 5 dkg kristálycukorral, majd a tálat a forró vizes fazékra helyezzük. A tojáskrémbe lassan belecsurgatunk 1 dl bort, és addig kevergetjük a gyöngyöző vízfürdőben, amíg besűrűsödik. Közben műanyag spatulával időnként lekapargatjuk a tál belső falát. A vízfürdőből kivéve a masszát folpakkal letakarjuk, és hűlni hagyjuk.
    3. A habtejszínből és a 4 ek cukorból kemény habot verünk. A lágy mascarponét, valamint a hideg boros masszát a tejszínhabba forgatjuk, és finoman átkeverjük. Folpakkal letakarva kb. 1 órát hűtjük.
    4. Közben a málnát átválogatjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A maradék bort és a vaníliakivonatot a presszókávéba öntjük. Egy kb. 33 cm x 22 cm-es jénai sütőtál vagy tetszés szerint 8 db üvegpohár, illetve -tálka aljára lerakunk egy réteg babapiskótát, és piskótánként 1 kk kávéval meglocsoljuk. Ráöntjük a lehűtött mascarponés keverék egyharmadát, és szépen elegyengetjük. Megszórjuk málnával, és egy réteg csokoládét reszelünk rá. Ezt a rétegezést még kétszer megismételjük. Végül a tiramisut lefedjük, és felszolgálás előtt néhány órát hűtjük. 

    A recept a FoodNetwork tévécsatornán futó Ree Drummond: A vadnyugati nő című sorozatból származik

    EREDETI OLASZ VAGY MASCARPONE NÉLKÜLI: ÍME A 16 LEGJOBB TIRAMISU >>>

    15 HŰSÍTŐ DESSZERT A NYÁRRA, AMI NEM FAGYI >>>

    ELLENÁLLHATATLAN MÁLNÁS FINOMSÁGOK >>>


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin