Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű málnás tiramisu

MME MME
20 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. Egy fazékban kevés vizet forralunk, majd a tüzet kis lángra vesszük. Keresünk egy akkora fémtálat, amely a fazék tetejére illesztve nem merül el teljesen a vízfürdőben.
  2. A tálban a tojássárgájákat kifehéredésig habarjuk az 5 dkg kristálycukorral, majd a tálat a forró vizes fazékra helyezzük. A tojáskrémbe lassan belecsurgatunk 1 dl bort, és addig kevergetjük a gyöngyöző vízfürdőben, amíg besűrűsödik. Közben műanyag spatulával időnként lekapargatjuk a tál belső falát. A vízfürdőből kivéve a masszát folpakkal letakarjuk, és hűlni hagyjuk.
  3. A habtejszínből és a 4 ek cukorból kemény habot verünk. A lágy mascarponét, valamint a hideg boros masszát a tejszínhabba forgatjuk, és finoman átkeverjük. Folpakkal letakarva kb. 1 órát hűtjük.
  4. Közben a málnát átválogatjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A maradék bort és a vaníliakivonatot a presszókávéba öntjük.
  5. Egy kb. 33 cm x 22 cm-es jénai sütőtál vagy tetszés szerint 8 db üvegpohár vagy tálka aljára lerakunk egy réteg babapiskótát, és piskótánként 1 kk kávéval meglocsoljuk. Ráöntjük a lehűtött mascarponés keverék egyharmadát, és szépen elegyengetjük. Megszórjuk málnával, és egy réteg csokoládét reszelünk rá. Ezt a rétegezést még kétszer megismételjük. Végül a tiramisut lefedjük, és felszolgálás előtt néhány órát hűtjük.

Megjegyzés

A recept a FoodNetwork tévécsatornán futó Ree Drummond: A vadnyugati nő című sorozatból származik - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss