A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és egy krumplinyomón átnyomjuk, majd lehűtjük. Megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojást. Összegyúrjuk, és amennyiben szükséges, apránként adagolunk hozzá még lisztet (egy jól nyújtható tésztát kapunk, amely már nem ragad a kezünkhöz).
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra végjuk. Ezután a csíkokat szintén kisebb darabokra vágjuk, majd a tenyerünkkel összesodorjuk, hogy nudli formája legyen.
A nudlikat forrásban lévő vízbe tesszük, megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére, többször megkeverjük, és pár perc alatt készre főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
Egy edényben olajat hevítünk, beletesszük a nudlikat, egy kicsit megsózzuk, majd összeforgatjuk. Megszórjuk az előzetesen porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt narancshéjjal összekevert darált mákkal, majd egy fakanállal jól összeforgatjuk és összemelegítjük.
Tálaláskor a tányérra szedett nudlit ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.