Egyszerű madártej - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • mazsola
  • cukor
  • A karamellhez:
  • 2-3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

    1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.
    2. A tejet keverjük össze a vaníliás cukorral, majd melegítsük fel forráspontig.
    3. Ezután egy kanállal szaggassunk kisebb halmokat a forró tejbe, majd mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat) Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.
    4. A tojások sárgáját az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliaaromával, és egy kevés tejjel, keverjük simára.
    5. A forró tejbe tegyünk ízlés szerint mazsolát, (akár el is hagyható) majd állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos-cukros keverékét.
    6. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön a vaníliaszósz.
    7. Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött vaníliaszószt.
    8. Az elkészült madártejre ízlés szerint karamellt is csorgathatunk. Ehhez a kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.
    9. Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizát cukrot.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin