Egyszerű lekváros bukta

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg lekvár (barack vagy szilva)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kevés kristálycukor
  • porcukor

Elkészítés

    1.

    Az élesztőt egy kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd összekeverjük a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, a langyos tejjel és a citrom lereszelt héjával. Robotgéppel (tésztához való keverőfejjel) addig keverjük, míg összeáll a tészta. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk egy konyharuhával, és kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük.

    2.

    Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Ha ragad, teszünk még hozzá lisztet. Kinyújtjuk, téglalapokat vágunk belőle, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, végül 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Megspórolhatjuk a mosogatást, ha sütőpapírral kibéleljük a tepsit. Egyszerűbb dolgozni a tésztával, ha már az elején, még a nyújtás előtt legalább 3 részre osztjuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Babeck 5 évvel ezelőtt
Egyetértek Kattyval, nem ártana javítani a receptet. Én kenyérsütővel dagasztok-kelesztek, és jól belevágtam a három tojást... Persze, tudom, hogy az én figyelmetlenségem, de akkor is pontatlan így :( Remélem egy kis plusz liszt megmenekíti :(
Sárközi Judit 5 évvel ezelőtt
De csak a tojássárgáját kell beletenni :))
Jordán Katalin 5 évvel ezelőtt
a hozzávalóknál egész tojást ír, aztán meg csak a sárgáját kell hozzáadni... :S
Beus 6 évvel ezelőtt
Szia! Hát ez nem igazán sikerült nekem... De lehet én vagyok a béna... De nem sok ez a folyadék ennyi liszthez?? Mindegy azért megmentettük... :) Üdv, Beus

Hasonló Receptek

Magazin