Részletes receptkereső »
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Egyszerű lekváros bukta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Egyszerű lekváros bukta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 216
  • Elküldve: 47

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • kevés kristálycukor
  • 20 dkg lekvár (barack vagy szilva)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 egész citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az élesztőt kevéske kristálycukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk. Aztán hozzáadjuk a liszthez, valamint a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, az 5 dkg porcukorral, a 3 dl langyos tejjel és a reszelt citrom héjával összevegyítjük, majd robotgéppel (tésztához való keverőfejjel) addig keverjük, míg összeállt a tészta. Ezután a tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk, és kb. 30 percig kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Ha ragad, tegyünk még hozzá lisztet. Kinyújtjuk, téglalap alakúra vagdossuk, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, végül 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

Megspórolhatjuk a mosogatást, ha sütőpapírral kibéleljük a tepsit. Egyszerűbb dolgozni a tésztával, ha már az elején, még a nyújtás előtt legalább 3 részre osztjuk.

A receptet Ági küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 4. Babeck
    2011. szeptember 12. (hétfő) 18:31
    Egyetértek Kattyval, nem ártana javítani a receptet. Én kenyérsütővel dagasztok-kelesztek, és jól belevágtam a három tojást... Persze, tudom, hogy az én figyelmetlenségem, de akkor is pontatlan így :( Remélem egy kis plusz liszt megmenekíti :(
Receptválogatás
Karaj, tarja, comb
Hogy mennyi féle étel készíthető sertéshúsból? Se szeri, se száma! És nem csak magyaros lehet ám a karaj, a comb vagy a tarja! Persze a kasszikusokat sem hagyjuk ki válogatásunkból!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Sütőtökös kelt kuglóf Sütőtökös kelt kuglóf
Édes tejfölben sült túrógombóc II. Édes tejfölben sült túrógombóc II.
Sajtos karfiol csőben sütve Sajtos karfiol csőben sütve
Sütőtökös rizottó császárszalonnával Sütőtökös rizottó császárszalonnával
Majorannás krumplileves kolbásszal Majorannás krumplileves kolbásszal
Fahéjas süti (Cinnamon roll cake) Fahéjas süti (Cinnamon roll cake)
Almás vargabéles almamártással Almás vargabéles almamártással
Málnás zabaglione pohárkrém Málnás zabaglione pohárkrém
Csirkecomb vele sült mascarponés körtével Csirkecomb vele sült mascarponés körtével
Töltött paprika kenyértésztában Töltött paprika kenyértésztában
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122895_sutotokos-110.jpg Sütőtökös újdonságok és klasszikus fogások

Jövök, jövök, már itt is vagyok! Kimaradt két hét, de most már vagyok, leszek. Viszont nem abban a formában, ahogy ígértem.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122873_kukoricapufi-110.jpg Finomságok ovi után

Idén kegyes volt hozzánk az angliai ősz, sokáig gyönyörködhettünk a sárga napsütésben. Sőt még most is, de ezért már fáradtabban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122867_kartago-110.jpg Szereted a távoli világ ízeit? Ezt ne hagyd ki!

Aki járt már valaha egzotikus földrészen, különösen tudja, hogy ezen országok minden egyes porcikájából árad valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122861_szines-levelek-110.jpg Színes levelek barackos marcipánkrémmel

Nincs szebb látvány, ha az ember kirándulásra adja a fejét, mint az őszi színpompás faleveleket nézegetni. Tulajdonképp ez adta…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept