Forraljuk fel a vizet a sóval, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát. Főzzük alacsony hőfokon kb. 20 percig, amíg elválik az edény falától.
Ezután keverjük bele a vajat, a mézet, valamint a mazsolát. Fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig, majd töltsük folpakkal kibélelt formába.
Ha kihűlt, díszítsük a kedvenc gyümölcseinkkel.
A darát még melegen töltsük a formába, mert ha kihűl, megkeményedik. A gyümölcsökből mártást is készíthetünk. Törjük össze villával, forraljuk fel egy kevés cukorral, és a tűzről levéve keverjünk bele 1 kk vajat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre