Egyszerű kukoricadara-torta

Hozzávalók

  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg gyümölcs (tetszőleges)
  • 4 dkg vaj
  • 4 dl víz
  • 3 ek méz
  • 2 ek mazsola
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1.

    Forraljuk fel a vizet a sóval, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát. Főzzük alacsony hőfokon kb. 20 percig, amíg elválik az edény falától.

    2.

    Ezután keverjük bele a vajat, a mézet, valamint a mazsolát. Fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig, majd töltsük folpakkal kibélelt formába.

    3.

    Ha kihűlt, díszítsük a kedvenc gyümölcseinkkel.

A darát még melegen töltsük a formába, mert ha kihűl, megkeményedik. A gyümölcsökből mártást is készíthetünk. Törjük össze villával, forraljuk fel egy kevés cukorral, és a tűzről levéve keverjünk bele 1 kk vajat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek