Egyszerű krumplistészta

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg durum fodros vagy kocka tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj vagy zsír
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika (púpos)
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. Egy nagyobb serpenyőben a felaprított vöröshagymát forró zsiradékban megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a megpucolt és apró darabokra vágott burgonyát. Megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 1/2 dl vizet öntünk rá, majd saját levében fedő alatt, takarékon -néha megkevergetve - puhára párolom.
    2. Közben a tésztát bő, sós vízben a csomagoláson látható utasítás szerint kifőzzük és leszűrjük.
    3. Amikor megpuhult a krumpli, kissé összetörjük, és összekeverjük a kifőtt tésztával. Szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk.
    4. Savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés

Minél apróbb kockákra vágjuk a krumplit, annál hamarabb megpuhul, és nem kell külön megfőzni!

Rozsnyai Gabriella
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Varga Debora 3 évvel ezelőtt
nekem bevált! :) csak ajánlani tudom ezt a receptet:) én eddig más recepttel próbálkoztam,de valahogy sosem volt az igazi... de ezzel most nagyon finomra sikeredett :)
Köves Eszter 5 évvel ezelőtt
Én is így szoktam készíteni, mert szerintem egyszerűen a legfinomabb:) Bár én még egy kevés piros aranyat vagy/és ketchupot szoktam beletenni

Hasonló Receptek

Magazin