Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű krumplileves

5/5
Egyszerű krumplileves

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma (kicsi)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • őrölt paprika
  • 1 csipet majoránna
  • 1 babérlevél
  • 1 szál zellerzöld
  • kb. 1,5 dl tejföl
  • 1 ek ecet

Elkészítés

    1. A krumplit tisztítás után kis kockákra, a hagymákat finomra vágjuk. A burgonyát 1 liter vízben a babérlevéllel, a majorannával és 1 csipet sóval megfőzzük. 
    2. Felhevített zsiradékban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, ebben megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Félrehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük a paprikával, felöntjük 2 dl vízzel, majd a burgonyához öntjük. Fűszerezzük, és lassú forralással 5 percig főzzük.
    3. A tejfölt kevés forró levessel kikeverjük, kevergetve hozzácsorgatjuk a leveshez. Rövid ideig együtt forraljuk, a végén az ecettel enyhén pikánsra savanyítjuk, és rövid pihentetés után tálaljuk. A felaprított zelletzölddel tálaljuk. 

    Krumplileves gombával >>> 

    Duplasajtos krumplileves >>> 

    Pirospaprikás krumplileves >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin