Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű krumplileves húsgombóccal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A krumplit és a répát meghámozzuk, a krumplit kockára, a répát karikára vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket a borsóval együtt és néhány percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, sóval, borssal ízesítjük még.  
  2. A darált húst összegyúrjuk a lereszelt vagy aprítóban morzsává darált zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával és az összevágott petrezselyem egy részével. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk.
  3. Ha a leves felforrt, akkor beletesszük a gombócokat a levesbe és körülbelül 30 percig főzzük. A levest tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.


Ezek is érdekelhetnek

Friss