Egyszerű csokis-körtés mini torták

Hozzávalók

  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1,75 dl tej
  • 3,5 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg gyömbéres étcsokoládé
  • vaj a formákhoz
  • 2 db körte
  • 6 ek cukor

Elkészítés

    1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és 1 csipet sót. Forraljuk fel a tejet a porcukorral és a mézzel. Vegyük le a tűzről, majd folytonos kevergetés mellett adjuk hozzá a kissé felvert tojást.
    2. Tegyük vissza a tűzre, és kevergetve főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a felaprított étcsokoládét, majd kis adagokban a gyömbéres-lisztes keveréket. Gyors mozdulatokkal forgassuk össze. Simítsuk a masszát 6 db kivajazott, apró piteformába.
    3. A körtéket vágjuk félbe, magozzuk ki, vágjuk vékony szeletekre, majd rendezzük el a tortácskák tetején. Hintsük meg mindet 1-1 ek cukorral, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20–25 percre, hogy a cukor karamellizálódjon. Akkor jó, ha a tészta kissé elválik a forma oldalától, de a közepe kissé lágy marad. Tortarácson hagyjuk kihűlni.
Ha nem szeretjük a gyömbér jellegzetes ízét, hagyjuk ki a körtepite tésztájából. Esetleg helyettesítsük fahéjjal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin