Egyszerű kölesfasírt

Hozzávalók

  • 10 darabhoz:
  • 150 g köles
  • 30 g szezámmag
  • 1 db tojás (sárgája)
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1.

    A kölest főzzük puhára két és félszeres mennyiségű vízben. A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd keverjük hozzá az elhabart tojássárgáját, továbbá egy kevés sót és borsot. Az így kapott masszát osszuk 10 egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőle 10 db gombócot.

    2.

    Hempergessük meg azokat a szezámmagban, azután rendezzük őket sütőpapírral leterített sütőlemezre, és süssük ropogósra a 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin