Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű kolbászos tarhonya

Hozzávalók

  • A tarhonyához:
  • 3 dl tarhonya
  • 6 dl víz
  • 2 ek olaj
  • 1 mk só
  • A kolbászhoz:
  • 5 db debreceni
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk Piros Arany
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 dl víz
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A tarhonyához hozzáadjuk az olajat, majd állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel, hozzákeverjük a sót, majd lefedve addig főzzük, míg teljesen magába szívja a vizet és megpuhul.
    2. A debrecenit vékonyan felkarikázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, hozzányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a kolbászt, majd pár percig pirítjuk. Ezután ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az ételízesítőt, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, és alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, és pár percig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
    3. Amikor a tarhonya elkészült, hozzákeverjük a szaftos kolbászt, majd tálalásig melegen tartjuk. Ízlés szerint salátával, savanyúsággal vagy csemege uborkával kínáljuk.

Megjegyzés

Én pl. a tarhonyát a legalacsonyabb fokozaton a mikróba főzöm készre, de betehetjük a sütőbe vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.

Rohanós napokon pikk-pakk az asztalra varázsolhatjuk ezt az egyszerű és finom ételt.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin