Egyszerű kókuszos zabpelyhes keksz

Hozzávalók

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (lehet búzaliszt vagy graham liszt is)
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg apró levelű zabpehely
  • 15 dkg barna nádcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk. sütőpor
  • víz

Elkészítés

    1. Egy tálba kikeverjük a vajat a cukorral, majd hozzákeverjük a többi száraz hozzávalót.
    2. Apránként hozzáteszünk egy pici vizet, kb. 1 dl-t. Olyan állagú lesz az eredmény, ami masszaként jól formálható, nem ragad, nem folyik.
    3. Kis gombócot veszünk ki a masszából, amelyet a tenyerünk között kilapítunk kissé, majd 180 fokra előmelegített sütőben körül-belül 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin