Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű kávés panna cotta

Hozzávalók

  • 2 db zselatinlap
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg kávéízű étcsokoládé
  • 1/2 dl erős presszókávé
  • csokoládé vagy kávészemek a díszítéshez

Elkészítés

    1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A csokoládét apró darabokra törjük vagy vágjuk.
    2. A tejszínt kis edénybe öntjük. Hozzáadjuk presszókávét, a felaprított csokoládét és a vaníliarudat a kikapart velővel együtt, majd felforraljuk. A vaníliarudat kiszedjük.
    3. A zselatint kinyomkodjuk, a forró tejszínes folyadékba tesszük, és kevergetve feloldjuk. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, és pihentetés után a hűtőbe tesszük éjszakára, de legalább 4 órára.
    4. Másnap a formákat forró vízbe merítjük, majd a krémet késsel körben meglazítjuk és desszertes tányérra borítjuk. Csokoládé kávészemekkel díszítve tálaljuk.

    HŰTSD LE MAGAD! 5+1 DUPLÁN FRISSÍTŐ KÁVÉS FINOMSÁG >>> 

    11 ELLENÁLLHATATLAN POHÁRKRÉM >>> 

    PANNA COTTA SZEDERREL >>> 

Megjegyzés

A desszertet csokoládéval bevont szemes kávéval is díszítheted. Vízfürdőben olvassz fel egy kevés csokit, szórj bele kávébabot, keverd össze villával, majd szedd ki alufóliára és hagyd megszilárdulni. A kávébab ehető, és kevésbé kemény, mint egy cukordrazsé. 

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin