A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A csokoládét apró darabokra törjük vagy vágjuk.
A tejszínt kis edénybe öntjük. Hozzáadjuk presszókávét, a felaprított csokoládét és a vaníliarudat a kikapart velővel együtt, majd felforraljuk. A vaníliarudat kiszedjük.
A zselatint kinyomkodjuk, a forró tejszínes folyadékba tesszük, és kevergetve feloldjuk. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, és pihentetés után a hűtőbe tesszük éjszakára, de legalább 4 órára.
Másnap a formákat forró vízbe merítjük, majd a krémet késsel körben meglazítjuk és desszertes tányérra borítjuk. Csokoládé kávészemekkel díszítve tálaljuk.
A desszertet csokoládéval bevont szemes kávéval is díszítheted. Vízfürdőben olvassz fel egy kevés csokit, szórj bele kávébabot, keverd össze villával, majd szedd ki alufóliára és hagyd megszilárdulni. A kávébab ehető, és kevésbé kemény, mint egy cukordrazsé. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!