Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű kávés panna cotta

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A csokoládét apró darabokra törjük vagy vágjuk.
  2. A tejszínt kis edénybe öntjük. Hozzáadjuk presszókávét, a felaprított csokoládét és a vaníliarudat a kikapart velővel együtt, majd felforraljuk. A vaníliarudat kiszedjük.
  3. A zselatint kinyomkodjuk, a forró tejszínes folyadékba tesszük, és kevergetve feloldjuk. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, és pihentetés után a hűtőbe tesszük éjszakára, de legalább 4 órára.
  4. Másnap a formákat forró vízbe merítjük, majd a krémet késsel körben meglazítjuk és desszertes tányérra borítjuk. Csokoládé kávészemekkel díszítve tálaljuk.

HŰTSD LE MAGAD! 5+1 DUPLÁN FRISSÍTŐ KÁVÉS FINOMSÁG >>> 

11 ELLENÁLLHATATLAN POHÁRKRÉM >>> 

PANNA COTTA SZEDERREL >>> 

Megjegyzés

A desszertet csokoládéval bevont szemes kávéval is díszítheted. Vízfürdőben olvassz fel egy kevés csokit, szórj bele kávébabot, keverd össze villával, majd szedd ki alufóliára és hagyd megszilárdulni. A kávébab ehető, és kevésbé kemény, mint egy cukordrazsé.  - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss