Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol (kb. 75 dkg)
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • fehér bors
  • 1 dl habtejszín (+ a díszítéshez)
  • őrölt szerecsendió
  • A szóráshoz:
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld (elhagyható)

Elkészítés

    1. A karfiol leveleit eltávolítjuk, majd a fejet rózsákra szedjük, leöblítjük és lecsepegtetjük. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk.
    2. A vajat fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, és 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a karfiolt, és tovább pirítjuk egy rövid ideig. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük az alaplével és 1 dl tejszínnel, majd közepes tűzön, résnyire nyitott fedő alatt forraljuk kb. 15 percig. Közben 1 dl tejszínből habot verünk a díszítéshez, és betesszük a hűtőbe.
    3. A megpuhult karfiolt botmixerrel pürésítjük a fazékban. A krémlevest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és előmelegített csészékbe vagy tányérokba merjük. Tetszés szerint tejszínhabot teszünk a tetejére, és paprikával megszórva, petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.

    Karfiolos receptek >>> 

    Még több leves >>> 

    Krémlevesek >>> 

A krémlevest paprika helyett rózsaborssal is megszórhatod. Pirított bagett illik hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin